torstai 10. marraskuuta 2016

Wirtaamo - koko kunnan olohuone!Wirtaamo on Virtaa Rantasalmelle -hankkeen kotipesä entisessä Luontokeskus Oskarissa; koko kunnan asukkaiden yhteinen ideoinnin ja puuhailun pöhinäpönttö. 

Virtaa Rantasalmelle -hankkeen ideana on toteuttaa Rantasalmelle nähtävää ja koettavaa niin kuntalaisten, kesärantasalmelaisten kuin turistienkin iloksi.

Hankkeen tavoitteena on vahvistaa kuntamme asukkaiden yhteisöllisyyttä: Kaikki ovat tervetulleita Wirtaamon puuhapajoihin ja tilaisuuksiin. Herätellään uudelleen henkiin vanha kunnon rantasalmelainen talkoohenki!Kylätalo on auki pääsääntöisesti ti - pe klo 9 - 17. Tilat ovat sopimuksen mukaan järjestöjen ja kansalaisopiston käytössä myös aukioloajan ulkopuolella. Auditoriota lukuunottamatta tilavuokraa ei peritä.

Auditoriossa toimivassa elokuvateatterissa esitetään viikottain 2-3 elokuvaa - suurin osa ilmaisnäytöksiä! Elokuvatoiveita otetaan hyvin mielellään vastaan. Alla oleva kuva on otettu lokakuussa 2016 kun Olga ja Tuukka Temonen vierailivat Wirtaamolla uunituoreen Teit meistä kauniin -elokuvansa kanssa.
Erinomaisesti varusteltu auditorio on vuokrattavissa koulutuksiin ja kokouksiin hintaan 50 euroa/tunti (max. 150 euroa). Tilaa voi kysellä Eijalta, jonka yhteystiedot löytyvät sivun lopusta. Kahvitukset voimme järjestää yhteistyökumppaniemme kanssa Wirtaamossa. Lounaalle tästä on helppo piipahtaa vaikka viereiseen Rinssi-Everstiin, Anatoliaan tai Nesteelle. Isompien ryhmien ruokailusta on hyvä tehdä ennakkovaraus.

Hankkeen aikana järjestämme myös paljon tapahtumia: markkinoita, luentoja, kirpputoreja jne. Wirtaamon toimintaa voit seurata täältä: https://www.facebook.com/virtaarantasalmelle/. Ilmoittelemme isommista tapahtumista myös sivulla http://www.savonlinnanyt.fi/ sekä Itä-Savon menovinkkipalstalla. Wirtaamolla on omat ilmoitustaulut S-marketin edessä ja K-marketin eteisessä, lisäksi viikottaiset tapahtumat löytyvät myös kirjaston ilmoitustaululta.

Puuhapajoissa teemme yhdessä käsitöitä, puutarhahommia, puutöitä, keräämme tarinoita ja valokuvia, leivomme, laitamme mahdollisuuksien mukaan välillä yhdessä ruokaakin ... Kaikki ideat ovat tervetulleita! 


Yksi hankkeen idea on tehdä kesäksi kauppoihin muovikassien tilalle kierrätysmateriaaleista kestokasseja. Vapaaehtoisella maksulla hankitaan jotain kivaa kuntalaisten iloksi.
Kasseja voi tehdä kotona, Wirtaamolla tai vaikka Marttojen kassipajoissa. Kankaiksi käyvät vanhat lakanat, verhot ja pöytäliinat. Mallin voi tulla katsomaan Wirtaamolta, josta saa myös kankaita mukaansa. Kankaita saa myös mielellään tuoda Wirtaamolle kierrätettäviksi.


Lapset ovat tehneet persoonallisia lintupönttöjä, joita voi bongailla kesällä rantaraitilla. Pönttöpäiviä järjestetään vielä lisää huhti-toukokuun aikana.Myös virkkauksia voi kesällä löytää ympäri kuntaa: Erikoisuuksina ovat mm. sitruunapuu, porkkanapuu ja monta muuta hassua juttua. Virkkaamistalkoiden tuotteliain osallistuja on ehdottomasti ollut Juha-Pekka, joka saattaa virkata kolmekin tuntia päivässä - se on jo iso summa hankkeen omarahoitusosuuden talkootunneilla katettavassa osuudessa, jossa tehty talkootyötunti vastaa 15 euroa!Niinä päivinä kun mikään ei oikein huvita, voit tulla Wirtaamoon muuten vaan istuskelemaan ja lueskelemaan lehtiä. Tai kutsu vaikka ystävä lenkille ja tulkaa ulkoilun päätteeksi Wirtaamoon kahville! Kahvila toimii pääsääntöisesti tiistaisin ja keskiviikkoisin, mutta muinakin päivinä tirautetaan kävijöille kahvit, jos vaan malttaa hetken odottaa. Jos haluat itse kokeilla kahvilan pitämistä - tai yhdistyksenne haluaa kerätä rahaa toimintaansa, kahvilatilaa saa mieluusti käyttää pop up-toimintaan. 
Galleriakahvilassa on vaihtuvia taidenäyttelyitä, pääasiassa paikallisilta tai lähiseudun taiteilijoilta. Viereisessä näyttelytilassa voi kevään ajan ihailla upeita kansallispukuja ja muita käsitöitä Tuulikki Matikaisen "Käsityö, elämän mittainen matka" -näyttelyssä.  Tilassa on myös Erkki Ikäläisen pysäyttävän upea luontovalokuvanäyttely. Kesällä luvassa lisää ihanuuksia!
Wirtaamon Pienestä Paikallispuodista löytyy runsaasti käsitöitä, savitöitä, ratamosalvaa, inkkarisokeria, luomujauhoja, valkosipulituotteita, sipulisalsaa, tyrniä, yrttiteetä, paikallista villisikaa ja lammasta, kirjoja, kortteja - vaikka mitä! Keskiviikkoisin talo täyttyy makuhermoja hivelevistä tuoksuista kun Räisäsen Petteri tuo myyntiin aamulla leivottuja ruisleipiä ja Maalaistorin Ritvan riisi-, ohra- ja perunapiirakat sekä pullat, munkit ja muut herkut herauttavat veden kielelle.

Tervetuloa Wirtaamoon! 

Tehdään yhdessä kauniista 
Rantasalmestamme 
lämminhenkinen ja mukava paikka elää!

Iloisin terveisin
Eija Guttormsen

Virtaa Rantasalmelle hankevastaava / Wirtaamon emäntä
040-8655596
eija.guttormsen@gmail.comEi kommentteja:

Lähetä kommentti