torstai 29. kesäkuuta 2017

Wirtaamon kesä

Wirtaamon kesä on täynnä herkkuja niin mielelle kuin kielelle


Rantasalmen parhaalla paikalla Rauanveden rannassa sijaitseva arkkitehtorisesti upea rakennus on kokemus jo itsessään. Ympäristöineen se on täydellinen kesämatkan kohde. Museoalueella on paljon kivaa nähtävää ja koettavaa: museonäyttelyn lisäksi yrttitietoa, ihka oikeita kanoja ja puuheppa, jolla voi ratsastaa. Frisbeegolfrata kulkee Wirtaamon ja museoalueen vieritse jatkuen kauniissa rantapuistossa. Voit myös vuokrata kajakkeja, SUPlautoja tai nautiskella muuten vaan uimarannalla köllöttelemisestä.

Rantaraitilla kävellessä kannattaa olla tarkkana: montako lasten maalaamaa ilostuspönttöä näet? 
Entä löydätkö Euroopan pohjoisimman sitruunapuun tai maailman ainoan porkkanapuun? Yllättävän hyvin on sato kypsynyt kalsasta alkukesästä huolimatta!
Tartuimme haasteeseen kun Janne Kataja heitti Uutisvuodossa idean, että Guggenheim-säätiön kannattaisi ostaa entinen Luontokeskus Oskari, ja Stan Saanila höysti juttua kutsumalla Rantasalmea Suomen Bilpaoksi. Niinpä meillä täällä Suomen Pilpaossa onkin ihan oikea Kukkenhaimi: talo (ja ympäristö) täynnä taidetta ja elämyksiä. Kiitos ideasta, Janne!


Tyyliin sopivasti Kukkenhaimin edestä lähtevä Suomi 100 -käytävä on Yayoi Kusaman innoittama. Sitä koristaa täplävirkkausten lisäksi sata sinivalkoista viiriä. Arovuokkojen kukkiessa taideteos oli upeimmillaan.
Wirtaamon virtaa ilmestyy ympäristöön vielä paljon tämän kesän aikana; kannattaa olla silmät tarkkana! Kymmenet talkoolaiset ovat olleet mukana tekemässä hommia Rantasalmen kesäilmeen ilostuttamiseksi. Tule ihmeessä ihmettelemään!


Wirtaamo on auki keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-18
Pienestä Paikallispuodista löydät kivat tuliaiset ja lahjat. Keskiviikkoisin myös Petteri Räisäsen erinomaista vastaleivottua ruisleipää. Kahvilassa on tarjolla tuoreiden paikallisten leivonnaisten lisäksi myös erikoislimsoja; vaikkapa ruusulimsaa rinsessoille :-)

Taidettakin on talon täydeltä! Galleriakahvilan vaihtuvat taidenäyttelyt, Erkki Ikäläisen valokuvanäyttely, Pirjo Valisen Näyttämöpukuja paperista-näyttely sekä Kadettikoulun historiaa esittelevä näyttely tarjoavat runsaan kattauksen herkkuja kulttuurinnäkäisille.

Sadepäivänä muksut voivat leikkiä lastenhuoneessa sillä aikaa kun aikuiset viihtyvät näyttelyissä.

Tervetuloa Wirtaamon kesään! Näyttelyohjelman löydät tästä:


Näyttelytila

11.6.-3.9. ke-su klo 11-18 (Mon-Sun 11 a.m.-6 p.m.)

Galleriakahvila

11.6.-6.7. ke-su klo 11-18 (Mon-Sun 11 a.m.-6 p.m.)8.9.-6.8. ke-su klo 11-18 (Mon-Sun 11 a.m.-6 p.m.)

9.8.-3.9. ke-su klo 11-18 (Mon-Sun 11 a.m.-6 p.m.)

                                            Leena Harjulan taidenäyttely

4.9.-1.10. ke-su klo 11-18 (Mon-Sun 11 a.m.-6 p.m.)

                              Kaija Pulkkisen näyttely Eloa

Ikkunaseinä

Toistaikseksi:                     Erkki Ikäläisen valokuvanäyttely
                              Kotimaani ompi SuomiKadettikoulunäyttely esillä ympäri vuoden Wirtaamon aukioloaikana kivipajan käytävässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti